Statystyka, prognozowanie, ekonometria, data mining Strona Główna
Reklama pqstat.pl
Statystyka, prognozowanie, ekonometria, data mining
Forum miłośników statystyki - Portal Statystyczny

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat   Regulamin  Kadra forum
PORTAL STATYSTYCZNY
 Ogłoszenie 
FORUM STATYSTYCZNE MA JUŻ 10 LAT

Znasz statystykę lub ekonometrię, metody prognozowania, data mining i chcesz pomóc w rozwoju forum statystycznego ?
Pisz na: administrator(małpa)statystycy.pl

Rozpoczął swoją działalność portal statystyczny - masz pomysł na jego rozwój ?

Drogi forumowiczu! Zanim napiszesz posta zapoznaj się z regulaminem forum i przedstaw się
The International Year of Statistics (Statistics2013) Smarter Poland Portal statystyczny

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: histogram, histogram interpretacja, histogram w excelu, liczba klas histogramu, statystyka opisowa

Histogram
Autor Wiadomość
miodzio1988 
Starszy sierżant


Pomógł: 3 razy
Posty: 151
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-04-20, 17:35   

Wygląda sensownie
 
 
     
Google

Wysłany:    Reklama google.

 
 
mathkit 
Major



Pomógł: 46 razy
Wiek: 34
Posty: 1301
Skąd: Katowice
Wysłany: 2015-04-26, 09:45   

podawanie w tym przypadku średniej nie jest miarodajne, widać że rozkład jest asymetryczny, lepsza byłaby mediana.
 
 
     
menteith 
Szeregowy


Posty: 4
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2015-04-26, 10:09   

Dziękuję.
 
     
Ulala 
Szeregowy


Posty: 20
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-02-12, 14:15   

Prosze o podpowiedz...Chce zrobic histogram dla danej zmiennej (poziom pewnej sub w org, nazwijmy ja X).Poziomy tej sub. podzieliłam na 4 grupy i dla każdej z tych grup chciałabym histogram (utworzyłam dodatkowa kolumne z nr grup). Niestety jak właczam przycisk "grupami"to rysuje mi histogram bez podziału na grupy. Co robie źle??ktos cos podpowie??
 
     
jabol 
Kapitan
Gdańsk/Łódź



Pomógł: 42 razy
Wiek: 46
Posty: 620
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2018-02-13, 10:13   

Ulala napisał/a:
Niestety jak właczam przycisk "grupami"to rysuje mi histogram bez podziału na grupy. Co robie źle??ktos cos podpowie??



gdzie ?
_________________
Istnieją trzy rodzaje kłamstw: kłamstwa, okropne kłamstwa, STATYSTYKI .... :)

Autor: Benjamin Disraeli
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych zakładek(IE)
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Histogram wielopunktowy
Abnormal696 Statystyka opisowa 1 2012-12-23, 18:33
Abnormal696
Brak nowych postów Szereg rozdzielczy, histogram
w programie Statistica
bulva Statystyka opisowa 2 2009-03-30, 16:52
bulva
Brak nowych postów Histogram a tabela liczności
gelo05 Statystyka opisowa 0 2017-06-09, 14:32
gelo05
Brak nowych postów histogram skategoryzowany w statystyka
jak stworzyć histogram dla dwóch zbiorów o rożnej populacji
cz.s. Statystyka opisowa 0 2017-12-07, 20:10
cz.s.
Brak nowych postów Histogram i dystrybuanta empiryczna
mikefcb Statystyka opisowa 1 2017-02-10, 12:18
Shidley

Ideą przyświecającą istnieniu forum statystycznego jest stworzenie możliwości wymiany informacji, poglądów i doświadczeń osób związanych ze statystyką, mierzenie się z różnego rodzaju problemami statystycznymi i aktuarialnymi. Poruszane problemy: Statystyka w badaniach sondażowych rynku, metody reprezentacyjne, Teoria i rachunek prawdopodobieństwa, statystyka opisowa, teoria estymacji, testowanie hipotez statystycznych, ekonometria, prognozowanie, metody data mining.
Copyright (C) 2006-2015 Statystycy.pl
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,27 sekundy. Zapytań do SQL: 16